Welcome to a new chapter in hospitality

Welkom bij Van der Valk Palace hotel Noordwijk. Ons eerste hotel aan de Nederlandse kust. Sinds augustus 2021 hebben wij als familie het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee overgenomen. Het hotel is gelegen bij het waanzinnige strand en de levendige boulevard van deze badplaats.

Bouwen aan de toekomst

Gelijk na de overname in de zomer van 2021 zijn wij gestart met het opzetten van een wensenlijst om het hotel een upgrade te geven. Het proces, van idee tot uitwerking, vergt veel voorbereiding en tijd. Naar alle verwachtingen zullen wij halverwege 2022 het hotel in diverse fases gaan renoveren en uitbreiden. Hierbij krijgt het gehele interieur en techniek een upgrade en zullen wij de keuken, het restaurant en de lobby verbouwen. Ook zullen we de faciliteiten in het hotel verder gaan uitbreiden. Naast dat de wellness en het zwembad een upgrade krijgen, komt er ook een Weleda City spa in het hotel. Verder openen we een wijn- en cocktailbar en zal er een grote kidsclub voor kinderen komen tot 16 jaar. Met deze vernieuwingen willen wij er voor zorgen dat dit Van der Valk hotel straks past binnen de Van der Valk-standaard, maar wel een geheel eigen sfeer en identiteit heeft waarbij wij de verwachtingen van al onze gasten gaan overtreffen! Lees hieronder de gehele tijdlijn van nu tot in de geschiedenis en houdt deze pagina in de gaten voor de laatste verbouwingsupdates.

Tijdlijn

 JULI 2022 | Renovatie zalen

Wij zijn van start gegaan met het renoveren van onze meeting & events zalen. De vloeren, muren, het interieur en de techniek wordt aangepakt en krijgt een upgrade. Eind augustus verwachten wij  helemaal klaar te zijn met de renovatie. Benieuwd naar het eindresultaat? Houdt onze website en social media in de gaten. Na de zomer ontvangen wij u graag in een van onze gerenoveerde zalen!

Van de renovatie heeft u minimale overlast. De etage waar de zalen zich bevinden, is momenteel niet toegankelijk waardoor u geen zicht heeft op de verbouwing. Ook vinden er geen werkzaamheden plaats, waarbij u zware geluidsoverlast kunt ondervinden.

Mocht u suggesties of vragen hebben tijdens uw verblijf, dan staat ons receptieteam u graag te woord.  

2022 | Renovatie fase 1

Naar alle verwachtingen zullen wij halverwege 2022 het hotel in diverse fases gaan renoveren en uitbreiden. Hierbij krijgt het gehele interieur en techniek een upgrade en zullen wij de keuken, het restaurant, de zalen en de lobby verbouwen. Ook zullen we de hotelfaciliteiten verder gaan uitbreiden. Houdt deze pagina in de gaten voor de nieuwste verbouwingsupdate.

2021 | Bouwen aan de toekomst

Het renovatieproces, van idee tot uitwerking, vergde veel voorbereiding en tijd. In het najaar hebben we een aantal grote projecten afgerond waaronder het lichtplan van de parkeergarage, het WIFI-netwerk en een aantal hotelkamer faciliteiten zoals de minibars, koffiezetapparaten en diverse televisieschermen. Eind 2021 stonden alle renovatie wensen ingetekend. 

In 2022 en 2023 zal het Palace Hotel in fases steeds meer de look & feel krijgen van Van der Valk, maar nog steeds haar charme behouden. 

2021 | Overname Palace Hotel door Van der Valk

Sinds 6 augustus 2021 wappert er een Toekan vlag bij het iconische Palace Hotel. Het Palace Hotel is vanaf dat moment omgedoopt tot Van der Valk Hotel. Natuurlijk hadden we de bekende Van der Valk-kenmerken het liefst gelijk bij de overname in augustus 2021 aangepakt. Dit was toen, vanwege de snelle overname, helaas niet haalbaar. We kozen er daarom bewust voor om eerst van de gebruikelijke Van der Valk systemen te implementeren en het maken van een wensenlijst voor de upgrade van het hotel.

2001 | Bouw van het huidige Palace Hotel

Het huidige Palace Hotel ziet er uit alsof het er al eeuwen staat. Toch is dit hotel pas in 2001 gebouwd. Geïnspireerd op hotels uit de Franse Riviera, ademen de balkons, erkers en karakteristieke torens een sjieke atmosfeer aan zee. De naam van het hotel is te danken aan het oorspronkelijke Palace hotel welke in het verleden gevestigd was aan de Noordboulevard. De vorige eigenaar vond het symbolisch om na al die jaren weer een nieuwe Palace hotel in Noordwijk te bouwen.

1912 - 1978 | Het oorspronkelijke Palace Hotel

In 1912 werd het oorspronkelijke Palace Hotel gebouwd aan de Noordboulevard van Noordwijk aan Zee. Een prachtig beeldbepalende gebouw dat vroeger gezien werd als mooiste hotel van Noordwijk. Helaas kwam daar in 1978 een eind. Een grote brand verwoestte vrijwel het gehele hotel. Een regelrechte ramp voor het aangezicht van Noordwijk, dat nooit meer hetzelfde zou zijn. Tot op de dag van vandaag is deze plek niet meer bebouwd.