Toeristische informatie

Bloemenseizoen Bollenstreek

De bollenstreek staat bekend om de meest prachtige bollenvelden. Vanaf maart begint het bloemenseizoen. Het seizoen start met de prachtige narcissen- en hyacintenvelden. Vanaf april zijn de kleurrijke tulpenvelden te bewonderen. De Dahlia’s bloeien vanaf augustus tot diep in het najaar. Bekijk de prachtige dahlia’s in verschillende showtuinen en vergeet geen bosje bloemen te kopen onderweg.

In het bloemenseizoen is er natuurlijk veel meer te zien dan alleen de bollenvelden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Keukenhof en De Tulperij of bewonder het prachtige Bloemencorso.

Bloemenkaart

Bekijk op de Flower Map hieronder of de bollenvelden in de bollenstreek al in bloei staan. Deze kaart geeft vanaf maart elke week een update van de bollenvelden.

Legende:

  • Groen icoon: Bollenvelden | Deze bollenvelden mag je NIET betreden
  • Oranje icoon: Bloemenattracties | Door deze bollenvelden mag gelopen worden
  • Roze icoon: Bezienswaardigheden
  • Licht blauwe icoon: Parkeerterrein

Tip!

Huur een (elektrische) fiets of e-chopper om de omgeving te ontdekken. In de Flower Map staat de Bollenstreek Bloemenroute. Deze route gaat langs de bloemenvelden, maar ook langs het duingebied en het strand. Bekijk hieronder andere verschillende routes in de omgeving. 

Fiets- en wandelroutes

Het mooiste lentepark ter wereld!

Keukenhof

Ontdek het mooiste lentepark ter wereld. Geniet van het leukste en fleurigste dagje uit tussen de bloemen.

Terugblik naar het bloemenfestijn

Bloemencorso

We blikken terug op weer een geweldige editie van het Bloemencorso, afgelopen zaterdag 22 april 2023. Onze praalwagen 'Fantasy World' stond dit jaar symbool voor de vrijheid om weg te dromen en even te ontsnappen aan de realiteit.

Geniet van de bloemen

De Tulperij Voorhout

Ga in het voorjaar een uurtje op excursie bij de Tulperij in Voorhout! Geniet van de tulpenvelden en de showtuin samen met Daan of Anja en stap in de wonderlijke wereld van tulpen, narcissen en hyacinten.

Ontdek de Bollenstreek

Renzy

Boek een tour bij Renzy en verken de mooie omgeving in de bollenstreek. De GPS audiotours brengen u langs de mooiste plekken van Zuid-Holland.