HET GROOTSTE LENTEFEEST VAN NEDERLAND

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Het bloemencorso is het enige corso ter wereld die bestaat uit bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in vijf dagen door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Het hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer de prachtige praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Het Bloemencorso start in Noordwijk en eindigt in Haarlem. Vrolijke muziek en entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor jong en oud.

Sinds een paar jaar is het Van der Valk Palace Hotel, samen met Van der Valk Hotel Sassenheim - Leiden, Hotel Schiphol en Hotel Haarlem, deelnemer aan de Bloemencorso van de Bollenstreek. Onze praalwagen is een eyecatcher en we zijn trots dat wij deel mogen maken van dit prachtige evenement! 

Er zijn verschillende overdekte tribunes op de route van het Bloemencorso. 

-----

We blikken terug op een fantastische editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek, afgelopen zaterdag 20 april 2024. Beleef het kleurrijke spektakel door de lens van Van der Valk's 'Kleurrijke Wereld' praalwagen en bloeiende creatie; een viering van het leven.

Ontdek waarom dit ontwerp ons zo nauw aan het hart ligt. Als familiebedrijf geworteld in traditie, is Van der Valk meer dan alleen gastvrijheid; het is een ervaring, een thuis weg van huis. Onze praalwagen, een levendige oase van kleur en leven, begroette u met majestueuze toekans - de symbolen van onze toewijding aan kwaliteit en service. Hun kleurrijke verenpracht weerspiegelt de diversiteit van onze gasten en medewerkers, ieder uniek maar verbonden door gedeelde waarden van gastvrijheid en zorgzaamheid. De praalwagen vormde een levendig canvas van ontmoetingen, waarin elke kleur een verhaal vertelde en de warmte van connectie en familiegevoel voelbaar was.

Veel dank aan de organisatie van het Bloemencorso van de Bollenstreek en natuurlijk de vele vrijwilligers die het Bloemencorso ieder jaar mogelijk maken. In het bijzonder danken wij onze arrangeur Judith de Frankrijker en de vrijwillige bloemstekers van V.V. Foreholte, die zo hard gewerkt hebben aan dit prachtige eindresultaat. Tot in 2025!

Boek uw overnachting