Soldaat van Oranje

Bezoek Soldaat van Oranje, een waargebeurd verhaal in unieke theatervorm.

Soldaat van Oranje is een van de bekendste musicals van Nederland. Soldaat van Oranje de musical ging in 2010 in première in een voor deze voorstelling gecreëerd theater. Sindsdien heeft de musical al meer dan 3,5 miljoen bezoekers mogen ontvangen in hun 360 graden draaiende theaterzaal.

Het verhaal

Wanneer de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, geniet de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema samen met zijn vrienden van een zorgeloos studentenleven. Plotseling beseffen de ongeveer 23-jarige mannen dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog werpt alles in een nieuw licht, waarbij alle relaties op scherp staan. Iedereen wordt geconfronteerd met de noodzaak om persoonlijke keuzes te maken: Vecht je voor vrijheid, volk, vaderland? Sluit je je ogen en studeer je door? Of kies je bewust voor de vijand?

De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema. Hij was een van de grootste verzetsstrijders uit de Nederlandse geschiedenis. Na de oorlog besluit Erik zijn herinneringen op te schrijven en het boek ‘Soldaat van Oranje’ wordt het een bestseller. In 1997 wordt het boek verfilmd en in 2010 is de premiere van Soldaat van Oranje – De Musical. Helaas kon Erik deze zelf niet meer meemaken. Hij overleed in 2007 op 90-jarige leeftijd.

Soldaat van Oranje – De Musical wordt gespeeld in de TheaterHangaar. Dit is ongeveer een 15 minuten met de auto vanaf Van der Valk Palace Hotel Noordwijk. Daarnaast is de TheaterHangaar ook met het OV bereikbaar.

Klik voor meer informatie over de musical en de tickets op de onderstaande knop.

Meer informatie