Kuuroord Noordwijk

Noordwijk aan Zee is, naast een hele mooie en fijne plek, ook nog eens een hele gezonde plek om te bezoeken! Zo voldoet Noordwijk aan de kwaliteitscriteria van ESPA (European Spas Association). Het zoute water, de frisse lucht, de zon en eb en vloed... Al deze factoren dragen bij aan het helende effect van de heilzame zeebadplaats. Wilt u helemaal tot rust komen, kijk dan om u heen naar de prachtige natuur en adem diep in en uit. Neem even de tijd voor uzelf.

Kuuroord

Een kuuroord richt zich in de meeste gevallen op ontspannen en/of recreëren, vaak met een medische achtergrond. Verblijven in een kuuroord is dan ook erg goed voor u door de gezonde lucht en geneeskrachtige natuurlijke factoren. Deze beschrijving sluit naadloos aan op wat Noordwijk u allemaal te bieden heeft.

Geschiedenis

Ondanks dat Noordwijk in 2020 een onderscheiding heeft gekregen, kent de plaats een rijke historie op het gebied van kuren. Meer dan 150 jaar geleden kwamen bezoekers al per koets naar het strand toe om te baden in het geneeskrachtige water van de Noordzee. In de achttiende en negentiende eeuw groeide de plaats uit tot een essentieel kruidencentrum in Nederland wat ook bijdroeg aan de reputatie van kuuroord.

Gezond en energiek

In Noordwijk staat de gezondheid centraal. Gezond leven, eten, sporten, recreëren en daardoor ook gezond blijven is heel belangrijk voor de inwoners en ondernemers van Noordwijk. Het is in en aan zee mogelijk om u even flink in te spannen en daarna weer helemaal te ontspannen. Pak bijvoorbeeld een terrasje en geniet van een gezonde versnapering met een lekkere kop thee of ga lekker liggen op een strandbedje met een boek. In Noordwijk kan het allemaal.

Meer informatie