Noordwijk aan Zee

Van der Valk Palace Hotel Noordwijk

Van der Valk Palace Hotel Noordwijk is het eerste hotel aan de Nederlandse kust. Op slechts 5 minuten lopen bent u al op het prachtige strand van Noordwijk aan Zee. De badplaats heeft naast het strand nog veel meer te bieden. Combineer uw bezoek aan Noordwijk met een overnachting in ons hotel!

Bij Noordwijk aan Zee geniet u van het 13 kilometer lange strand, gezellige restaurants, twee levendige boulevards en de bekende witte Noordwijkse vuurtoren. Ontdek ook de winkelstraat met een veelzijdig aanbod aan winkels dat zeven dagen per week geopend is. Noordwijk aan Zee biedt een daarnaast gezellige cafés en een mulitfunctioneel kusttheater, wat gebruikt wordt als bioscoop, theater en cultureel centrum.

Naast Noordwijk aan Zee beschikt het dorp over nog een mooie dorpskern. In de charmante straten van Noordwijk Binnen voelt u de geschiedenis. Het kleine pittoreske dorpje heeft een aantal winkels, lunchrooms en restaurants. Daarbij kunt u ook meteen een bezoek brengen aan de Sint Jeroenskerk.

Strand van Noordwijk

Voel de wind door de haren en luister naar het ruisen van de golven. In de zomer nodigt het strand van Noordwijk u uit om te genieten van de heerlijke zon. Noordwijk aan Zee biedt een ruim aanbod aan hippe strandtenten waar u terecht kunt voor diverse ontbijt-, lunch- en dinergerechten.

Een deel van deze strandtenten zijn het hele jaar geopend, waardoor u tijdens uw winterse wandeling over het strand ook kunt genieten van een warm kopje koffie. Daarnaast zijn ook honden in de winter van harte welkom op het strand.

Fietsen en wandelen door Noordwijk

Naast dat u heerlijk kan wandelen over het strand, zijn er nog veel meer wandel- en fietsroutes door Noordwijk. Ontdek de prachtige duinen van Noordwijk. Deze duinen behoren tot Nationaal Park Hollandse Duinen, het breed Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. U ziet tijdens uw wandeling of fietstocht diverse mooie natuur-, duin- en bosgebieden en misschien spot u zelfs wat dieren.

In het voorjaar kunt u de kleurrijke bloemenvelden bewonderen. Op verschillende plekken in Noordwijk staan de bollenvelden vanaf maart in bloei. Naast dat u heerlijk kan wandelen of fietsen langs de velden, bieden bepaalde velden ook de mogelijkheid om foto's te maken te midden van de bloemen.

Bij ons hotel heeft u naast het huren van een (elektrische) fiets ook de mogelijkheid om E-choppers te huren.

Activiteiten in Noordwijk

Noordwijk biedt ook vele activiteiten voor jong en oud. Dicht bij het strand van Noordwijk aan Zee bevindt zich de Atlantikwall. Dit is een kilometerslang bunkergangenstelsel wat in de Tweede Wereldoorlog gebouwd is door de Duitsers. Of bezoek het museum Engelandvaarders waarbij u alles leert over de Engelandvaarders die tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten tegen Nazi-Duitsland.

Bent u geïnteresseerd in de ruimtevaart? Breng dan een bezoek aan Space Expo. Bezoekers worden meegenomen op een indrukwekkende reis langs sterren en planeten samen met astronaut André Kuipers. Het museum is zowel voor volwassenen als voor kinderen een leuk uitje. Voor een actief uitje kunt u een dagje naar Jumpin Noordwijk of de Rollygolf.

In Noordwijk worden ook diverse evenementen georganiseerd. Bewonder bijvoorbeeld tijdens het voorjaar de prachtige Bloemencorso. Daarnaast organiseert het dorp in de zomer onder andere de zomermarkt of het Ibiza Festival. Kortom, Noordwijk is de perfecte bestemming voor een heerlijke overnachting met de familie.

Overnachten in Noordwijk